Index binnenmap

De binnenmap ‘Heijink, Ronnie‘ bevat de volgende documenten:

(Fotocopieën van) krantenartikelen en andere documenten over de Halifax DK259WL-L (bommenwerper) die werd neergeschoten nabij de Kwinkelerweg iets buiten Boekelo. De artikelen zijn verdeeld over 3 mapjes:

  1. Mapje Boevink. Krantenartikel over bezoek van Richard Stuart, bemanningslid van de Halifax, aan H. F. Boevink. Waarschijnlijk in Tubantia eind 60-er jaren.
  2. Mapje Smelt. Krantenartikel eind 60-er jaren over onderzoek naar degene die C.Y Hoving, bemanningslid van de Halifax, na het neerstorten van het vliegtuig heeft geholpen. Het onderzoek had resultaat: de hulp bleek  afkomstig van Gerrit Jan Smelt
  3. Mapje Nijhuis. Krantenartikel  Twentse Courant 28 september 1968 over Bill Bellinger, bemanningslid van de Halifax.  Na neerstorten toestel is Bellinger door Freek Reisenbach (onderduiker) naar familie Nijhuis gebracht gebracht, waar de zwaargewonde Bellinger overleed.
  4. Mapje Velthuis. Bevat de correspondentie die Ben Velthuis met allerlei instanties heeft gevoerd voor zijn onderzoek naar de fatale vlucht van de Halifax. Verder aanvullende documenten over het onderwerp. De 20 documenten zijn genummerd van 1 – 20. Nr. 1 bevat een lijst van de bemanning van de Halifax, met hun functies en wat er van hen geworden is.
  5. Mapje Overige. Bevat artikel over Prinz Egmont zur Lippe Weissenfeld, gerenommeerd nachtjagerpiloot, die ook bij zijn stationering in Twente successen boekte. Of hij de Halifax van Boekelo heeft neergeschoten wordt uit dit artikel niet duidelijk

 

 

 


U kunt de informatie vinden in:

Archiefdoos: 9 | Families en personen
Binnenmap: Heijink, Ronnie


Wilt u deze documenten inzien?

Neem dan contact op met de beheerder van het Historisch Archief.
Roel Bruinsma: 053-4281753 of mail naar [email protected]