Schaatsen in het bos, Carnaval

Schaatsbaan, Carnaval

1. Schaatsen in het bos

Op 18 april 2017is Johan Wevers gekomen om de film over het schaatsen toe te lichten.

Op een schaatsbaan in een besneeuwd Mastbos (bij Hof te Boekelo) wordt geschaatst, en een aantal personen speelt ijshockey. Mensen soms herkenbaar. Het speelt zich volgens Johan Wevers waarschijnlijk af in december 1969

Vertoonbaar alleen na bewerking. Duurt te lang, veel te veel van hetzelfde.

2. Carnaval

Carnavalsoptocht. Gezichten soms aardig herkenbaar. Halverwege wordt kwaliteit film wat beter. Bij Kwinkelerweg aardig besneeuwd dorpsgezicht.

Filmnummer 4 – details

Duur 43 min.
Datering 1985
Type Kleur
Kwaliteit +-
Bruikbaarheid +-
Geluid Nee

Opmerkingen

  • Johan Wevers heeft de film voorzien van toelichting en van een aantal mensen die hij herkende de naam toegevoegd. Het is de bedoeling om de film te bewerken: inkorten, van namen voorzien, ondertiteling, voice-over, muziek.
    Een broer van Johan heeft gefilmd. Volgens Johan was het in de winter van 1969/1970, maar ik denk zelf eerder aan 1976. De locatie: de vijver in het Mastbos, nu bij camping ’t Scharrelhoes en bij de vroegere boerderij van Wargerink, nu een soort conferentieoord van Charles en Lida Stork-Cronhof. In de film is een jongetje met rode muts te zien: Hans Wargerink, van boerderij Wargerink.
  • Duur: Schaatsen in het bos 26 min. Carnaval 16 min.
  • Zelfde film als volgnummer 58. In mei 2017 bewerkte versie van het onderdeel ‘schaatsen in het bos’ gemaakt met volgnummer 61