Golfslagbad en zoutwinning in Boekelo

Golfslagbad. Zoutwinning

De film bestaat uit 3 delen:

  1. Golfslagbad in werking. Zwart-wit. Geen geluid. Vermaak: het golfslagbad zelf, mensen liggen te zonnen, tafeltennis, (originele) speeltoestellen, blaasmuziek. Duur: 2 min / 1935?
  2. Educatief filmpje over zoutwinning Zwart-wit. Aan het eind wordt verband gelegd van zoutwinning met golfslagbad in Boekelo met zout water.Met gesproken tekst. Duur: 2 min . / 1935?
  3. Recentere (kleuren-)film, wellicht rond het jaar 2000 gemaakt over AKZO Hengelo, met oude beelden in zwart-wit die ook in DVD nr. 11 te zien zijn. In 1952 vertrek van de zoutfabriek uit Boekelo, maar met achterlating van hotel en golfslagbad Boekelo. Duur: 18 min. / 2000?

Filmnummer 15 – details

Duur 29 min.
Datering 1935, 2000
Type Zwart-wit / Kleur
Kwaliteit ++
Bruikbaarheid ++
Geluid Ja

Opmerkingen

    Let op: Volgens de startpagina van de DVD is de titel als volgt:

  • Golfslagbad en zoutwinning in Boekelo
  • Zoutwinning in Boekelo

Echter: de tweede titel ‘Zoutwinning in Boekelo’ valt samen met ‘… zoutwinning in Boekelo’ van de eerste titel. Dus in de eerste titel zit al de ‘Zoutwinning in Boekelo’. M.a.w. de tweede titel op de DVD had beter achterwege kunnen blijven

Op de startpagina van de DVD staat vermeld ”Historisch Centrum Overijssel”. Bij de aftiteling aan het eind staat “Film van Het Oversticht”, en ook “cop. RTV Oost”.